TEKLİF AL


AXA SİGORTA HIZLI KASKO TEKLİFİ AL

Kasko sigortası, aracınızın çarpma, çarpışma, çalınma, çalınmaya teşebbüs edilmesi, yanması, park halinde oluşabilecek hasarlar, doğa olaylarının oluşturmuş olduğu hasarlar, cam kırılması ve anahtar kaybolması gibi hasarların karşılanmasına yönelik oluşturulan isteğe bağlı bir sigorta türüdür.

Kasko Sigortasında ana teminatlar Türkiye Sigortalar Birliğine genel şartlarda görüleceği üzere aşağıda görüldüğü gibi gruplanmıştır;

  • Aracın karayolunda kullanılabilen motorlu, motorsuz taşıtlarla müsademesi,
  • Gerek hareket gerek durma halinde iken sigortalının veya aracı kullananın iradesi dışında araca ani ve harici etkiler neticesinde sabit veya hareketli bir cismin çarpması veya aracın böyle bir cisme çarpması, devrilmesi, düşmesi, yuvarlanması gibi kazalar,
  • Üçüncü kişilerin kötü niyet veya muziplikle yaptıkları hareketler,
  • Aracın yanması,
  • Aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi.

Bilmeniz Gerekenler

Kasko sigortası yapılırken bilinmesi gereken önemli bir nokta sigorta şirketlerinin arabanın modeline göre farklı fiyat teklifi yapmalarıdır.  Fiyat farklılığının ana nedeni sigorta şirketlerinin kendi veri tabanındaki istatistiklere bağlı olarak poliçe çalışması yapmalarıdır. Bu sebeple farklı marka/model ile belli bir sigorta şirketinden aldığınız uygun fiyat diğer araçlarınız için geçerli olmayabilir. Bu sebeple Can-Atar Sigorta aracılığı ile en uygun poliçeyi size getiririz.

Kasko sigortası yaptırırken merak edilen bir diğer husus ise araba aksesuarların kasko poliçesine dahil olup olmamasıdır. Sigorta şirketleri kasko poliçesi hazırlarken arabanın fabrika çıkışı halini referans olarak alırlar. Bu sebeple aksesuarların kaskoda ekstradan belirtilmeye gerek olmadan otomatik olarak dahil olması aksesuarların arabanın fabrika çıkışı standart donanımına ait olmasına bağlıdır. Eğer ki söz konusu aksesuarlar arabanın standart donanımı içinde değilse, sigortalının aksesuarları dahil etmek için poliçe üzerinde belirtilmesi gerekmektedir.

Kasko Sigortasına ek olarak yapılabilen teminatlardan “İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası” aracınızla diğer araçlara veya kişilere verilebilecek hasarları kapsar. Trafik Sigortası yapısı itibariyle başka kişilere verebilecek hasarları karşılamaktadır. Ancak trafik sigortasının teminatının üstünde olan hasarlarda “İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası” limitleri dahilinde karşılamaktadır.

Kasko değer listesi için tıklayın->

KASKO TİPLERİ

Dar Kasko

Teminat gruplarından biri veya birden çok teminat grupları dahil ederek oluşturulan üründür.

STANDART Kasko

Teminat gruplarının hepsinin dahil olduğu üründür.

Genişletilmiş Kasko

Teminat gruplarının tamamının ve ayrıca genel şartlarda dahil olmayan risklerin bir kısmı için teminatın verildiği üründür.

TAM KASKO

teminat gruplarının tamamının ayrıca genel şartlarda belirtilen ve dahil olmayan risklerin tümü için teminatın verildiği üründür.

Genel Şartlar ve daha detaylı bilgi için lütfen tıklayın->

Kaza Tespit Tutanağı

Kaza Tespit Tutanağı Nedir, Nasıl Doldurulur?

Kaza tespit tutanağı, trafikte en az iki aracın maddi hasarlı bir kaza yapmaları üzerine tarafların anlaşarak düzenledikleri tutanak olarak tanımlanabilir. Kaza tutanağı için kazada maddi hasarın oluşması şarttır. Kaza geçiren tarafların kazanın oluş şeklini düzenlenecek olan kaza tespit tutanağı ile kayıt altına almaları gerekmektedir.  Her iki tarafın da kazayı kendi açılarından kaza tespit tutanağına geçirmeleri, sonraki sigorta işlemleri için büyük önem taşımaktadır. Maddi hasarlı trafik kazalarında, durumun kayıt altına alınması için kazaya karışan taraflarca ortak olarak bir kaza tutanağı hazırlanması gerekmektedir. Sigorta işlemleri için de önem taşıyan bu tutanakta kazaya dahil olan her iki tarafından da görüşlerinin yazılı beyanı şarttır.

Kaza Tespit Tutanağında İstenen Belgeler

Trafik kazalarının tarafları, karşı tarafın Zorunlu Trafik Sigortası poliçesi veya kendi araçlarının kasko sigortasını düzenleyen sigorta şirketine kaza tutanağında istenen belgeler ile başvurmaları gerekmektedir:

  • Poliçe fotokopisi,
  • Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı,
  • Varsa kaza yerine çekilmiş fotoğraflar,
  • Sürücülerin ehliyet ve ruhsat fotokopisi.

Kaza tespit tutanağı için tıklayın

Hangi Durumlarda Kaza Tespit Tutanağı Tutulmaz?

Maddi hasarlı trafik kazalarında kaza tutanağı mutlaka tutulmalıdır. Ancak bazı özel durumlarda maddi hasarlı kaza tutanağı doldurulmamaktadır.

Aşağıdaki durumlarda maddi hasarlı kaza tespit tutanağı DOLDURULMAZ.

  • Sürücü, belgesiz motorlu araç veya yetersiz sürücü belgesi ile motorlu araç kullanıyorsa,
  • Sürücüde yaş küçüklüğü varsa,
  • Sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa,
  • Kazaya karışan araçlardan biri veya daha fazlası kamu kurumlarına ait ise,
  • Kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelirse,
  • Trafik kazasında sadece üçüncü kişilere ait eşyalara zarar gelirse,
  • Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise, (Yurtdışından gelen araçlar için düzenlenmiş Yeşilkart-Green Card belgesi de trafik sigortası yerine geçmektedir)
  • Trafik kazası ölüm ve/veya yaralanma ile sonuçlanmışsa.

Trafik kazası sonrasında yukarıdaki nedenlerle Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı dolduramadığınız durumlarda yapmanız gerekenler ise aşağıdaki gibidir:

  • Kaza yerinde aracın konumunu değiştirmeden trafik polisini aramalı, kaza zaptı tutturmalı ve alkol raporu almalısınız.
  • Kaza yeri jandarma sınırları içindeyse en yakın jandarma karakoluna haber vererek ifade vermeli ve görgü tespit tutanağı tutturmalısınız.
  • Kazaya başka bir araç da karışmış ise o araca ait trafik poliçesinin fotokopisini ve sürücüsünün ehliyet ve ruhsat fotokopisini almalısınız.
  • Araç çalışmıyorsa ve kasko poliçenizin asistans hizmeti varsa çekici için asistans şirketini aramalısınız.

Mümkün olan durumlarda araçlar kaza yerinden kaldırılmadan önce farklı açılardan fotoğrafları çekilmelidir. Tutanakların bir sureti fotoğraflarla beraber karşı tarafın veya kendi aracınızın trafik sigortası poliçesini tanzim eden sigorta şirketine veya kasko poliçesinden tazminat talep edilecekse aracınızın kasko sigortası poliçesini tanzim eden sigorta şirketine ulaştırılmalıdır.

Kaza zaptı işleminden sonra aracı, anlaşmalı veya yetkili bir servise çektirmelisiniz.

Neden Kasko Yaptırmalıyım?

Aracınızın çarpma, çarpışma, çalınma, park halinde oluşacak zararlar, cam kırılması, anahtar kaybolması gibi çok sayıda riske karşı “Kasko Sigortası” ile güvence altına alabilirsiniz. Günümüzde doğa olaylarının yarattığı hasarlar, kazalar, park halindeyken verilen zararlar ile kasko sigortaları olmazsa olmaz bir hale geldi.

Kasko Poliçesi Teminatları Nelerdir?

Kasko poliçenizi temel risklerinize göre sınırlandırabilir veya tüm teminat kapsamını içeren full kasko paketini seçebilirsiniz. Burada uzman sigortacımız bilgilerinizi aldıktan sonra sizi yönlendiriyor, risklerinizi ve ihtiyaçlarınızı hatırlatıyor olacaktır. Örneğin büyük şehirde veya halk hareketlerinin, terör olaylarının olduğu bir semtte yaşıyor, özel otoparkınız yoksa terör teminatı, cam kırılması gibi teminatlar sizin için önemli olacaktır.

Yine büyük şehirlerde kullanan sürücüler için çekici hizmeti, araçsız kalmayacak durumda iseniz ikame araç gibi detaylar önemli olacaktır.

  • 10 yaşa kadar eskime payı düşülmeden tam ödeme,
  • Sel ve su baskını teminatı
  • Grev, lokavt, kargaşalık, halk ve terör teminatı,
  • Enflasyon koruma teminatı,
  • Yeni değer klozu,
  • Araçta yolculuk edenleri ve sürücüleri kazalara karşı koruyan Ferdi Kaza Sigortası, Deprem teminatı,
  • Üçüncü şahıslara verebileceğiniz maddi ve bedeni zararların, Zorunlu Trafik Sigortası teminat limitleri üstünde kalan kısmının güvencesi,
  • Anahtar kaybolması – çalınmasında anahtarın yeniden kopyalanması, alarm ve immobilizerın yeniden kodlanması, komple kilit değişimi,
  • Cam kırılması, lastik değişimi ve sigara yanığı gibi mini onarımlar

Kasko Sigortası Fiyatı Nasıl Hesaplanır?

Kasko poliçesi için sigorta yaptıranın kimlik numarası, aracın plakası ve şasi numarası alınır. Sürücünün kaza geçmişi (hasarsızlık durumu), yaşı, cinsiyeti gibi kriterler risk durumunu belirler. Bu kriterler sigorta şirketlerine göre değişiklik gösterebilir ve her sigorta şirketinde farklı fiyatlar hesaplanabilir.

Sigortacımız sizi hasar durumunda alacağınız hizmete, teminat limitine, ihtiyacınız doğrultusunda gerekenlere karşı bilgilendiriyor olacaktır.  

Kasko sigortanızı tek seferde taksitli veya peşin olarak satın aldıktan sonra, 1 yıl boyunca poliçenizde yer alan hasarlar karşısında kullanıyor olacaksınız. Acentemizde kredi kartlarına taksit seçeneği sunulmakta; poliçeniz telefon, mail ile yapılabilmektedir.
Hasar Durumunda Ne Yapacağım?

Hasar durumunda yetkili ve anlaşmalı servislerde aracınızın hasarlarının onarımını yaptırabilirsiniz. Hasar durumunda acentemizde müşteri temsilcimiz tarafından yönlendirmeleriniz yapılıyor olacaktır.


TEKLİF AL


AXA SİGORTA HIZLI KASKO TEKLİFİ AL